Начало Борба Най-добрите ни борци за 2018 г. бяха наградени с нови автомобили (ВИДЕО)

Най-добрите ни борци за 2018 г. бяха наградени с нови автомобили (ВИДЕО)

Най-добрите ни борци за 2018 г. бяха наградени с нови автомобили (ВИДЕО)
0

Най-добрите ни борци за 2018 г. бяха наградени за успехите си по-рано днес в София. Нови автомобили от световен производител бяха осигурени за медалистите ни от световния шампионат в Будапеща, Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, Кирил Милов и Айк Мнацканян. Тайбе Юсеин записа най-силната си състезателна година, като спечели златен медал на световно първенство и златен медал на европейско първенство. Втора в света при дамите в категория до 57 кг. стана Биляна Дудова. При мъжете до 23 г. Кирил Милов спечели сребро, а Айк Мнацканян спечели бронзов медал на мундиала тази година.

Председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов определи наградите като страхотна мотивация за медалистите и за младите състезатели, които тепърва ще печелят успехи.

Трима от четиримата наградени са номинирани за спортист на годината, а по-рано днес Юсеин и Милов бяха отличени на церемонията „Спортен икар“ за постиженията си. 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".