Начало Борба Христо Маринов: Борбата е най-добрият спорт на България за 2018 г. (ВИДЕО)

Христо Маринов: Борбата е най-добрият спорт на България за 2018 г. (ВИДЕО)

Христо Маринов: Борбата е най-добрият спорт на България за 2018 г. (ВИДЕО)
0

Председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов награди най-добрите ни състезатели за отминаващата година на официална церемония по-рано днес в София. За медалистите ни от световни и европейски първенства Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, Кирил Милов и Айк Мнацаканян бяха осигурени чисто нови автомобили от световен прозводител, а Маринов определи „подаръците“, като един страхотен стимул и за подрастващите борци.

Бившият световен и европейски шампион в класическия стил предпочете да не се ангажира с прогнози за представянето на борците ни през следващата година, но сподели, че се надява на максимално много спечелени квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Председателят на родната федерация по борба бе категоричен в мнението си, че Тайбе Юсеин заслужава наградата „Спортист на годината“, а борбата е най-успешният спорт за България в международен план, благодарение на успехите на състезателите ни на тепиха. Вижте цялото изказване на Маринов тук:

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".