Начало Борба Биляна Дудова запази лидерското си място в ранглистата

Биляна Дудова запази лидерското си място в ранглистата

Биляна Дудова запази лидерското си място в ранглистата
0

Биляна Дудова е непоклатима на върха в световната ранглиста по борба. Вече повече от месец световната шампионка от Осло, Норвегия оглавява класацията при жените в категория до 59 килограма.

Българката се изкачи от 5-о до 1-о място в подреждането като остави след себе си индийката Сарита Сарита, която се изкачи с 2 места спрямо предходното й класиране. Трета се нареди другата бронзова медалистка от Световното в Норвегия през месец октомври – Шоовдор Баатаржав.

В подреждането място намериха и представителки на Япония, САЩ, Казахстан, Канада, Турция, Швеция и Нигерия.

WW 59kg Podium: Gold: Bilyana Zhivkova DUDOVA (BUL); Silver: Akie HANAI (JPN); Bronze: Sarita SARITA (IND); Bronze: Shoovdor BAATARJAV (MGL)

Друга националка по борба – Миглена Селишка също е поставена в световната ранглиста. Тя заема петото място в категория до 50 килограма, като се изкачи с една позиция от предходното си класиране.

Бронзовата медалистка от Токио – Евелина Николова регистрира спад с две места. След загубата си на Световното първенство тя заема петото място в подреждането.

Тайбе Юсеин пък спадна с четири места. От 6-о място в подреждането, днес тя заема 10-о. Бронзовата медалистка от Игрите в японската столица не участва на шампионата в Норвегия, което е и причината тя да регистрира спад в класацията при 62-килограмовите.

Снимка: lap.bg

Мими Христова се нареди на 7-о място в категория до 65 килограма. След първенството в Осло, на което тя получи контузия на 1/2-финалите и се оттегли от надпреварата, тя се снижи с две места в световната ранглиста.