Начало Борба Българин поема пълния контрол в класическата борба в Щатите

Българин поема пълния контрол в класическата борба в Щатите

Българин поема пълния контрол в класическата борба в Щатите
0

Бившият национал на България по борба Иван Иванов бе назначен от Американската федерация по борба за генерален мениджър в класическия стил. Информацията бе съобщена на официалния сайт на федерацията.

Иванов е сребърен медалист от Световното първенство през 1994-та в Тампере и многоркатен национален шампион в класически стил. Той ще бъде нагърбен със задачата да трансформира класическата борба в САЩ на всички нива.

Този стил не се радва на такава популярност като свободния стил и именно за това Иванов ще работи за преобразяването на дисциплината от детска възраст до олимпийското ниво.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUPLES TRAINING SYSTEMS® (@suples.training.systems)

Иванов е изключително добре познато име по целия свят. През 2004 г. той създава фирмата „SUPLES“, която специализира в тренировъчни уреди и най-вече в т.нар „българска торба“. Тренировъчното приспособление е известно по целия свят и е използвано от всякакви спортисти.

В периода 2002-2009 г. Иванов работи като главен треньор на класическата борба в Американския олимпийски образователен център. През 2010-та той основава собствен клуб по борба в Бойс, щата Айдахо.