Начало Борба България извън първите 15 и в трите стила на Световното по борба

България извън първите 15 и в трите стила на Световното по борба

България извън първите 15 и в трите стила на Световното по борба
0

Световното първенство по борба за юноши и девойки приключи, а България спечели само един медал на първенството-бронз на Сезен Белберова.

В неделя бяха раздадени последните медали в класическия стил, с което се оформи и общото класирането по нации. България приключва първенството на 21-во място в този стил. Страната ни има 14 точки, 10 от които са от петото място на Никълъс Сулев в категория до 63 кг.

Никълъс Сулев

Първи е съставът на Русия. Те взеха общо четири титли и спечелиха 157 точки. Втори са друга световна сила – Иран, които имат 121 точки, а трети са Турция.

При девойките, където страната ни спечели единственото си отличие от този форум, също сме назад в класирането-на 17-та позиция с 23 точки.

Сезен Белберова

Очаквано сила номер едно в света – Япония спечели безапелационно класирането по нации. Азиатките приключват с осем титли и още два бронзови медали от общо 10 категории като имат на сметката си 230 точки. Точно на половината точки от тях, на втора позиция е отборът на Русия, а трети са Украйна.

В свободния стил страната ни заема приключва на най-задна позиция в сравнение с класиците и девойките. С 8 точки, страната ни се нарежда на 22-ро място. Лидери, със 168 точки са Русия, следвани от САЩ, които имат 120 точки, а трети са Иран със 119.

България бе представена от 14 борци на шампионата на планетата за юноши и девойки, който се проведе в естонската столица Талин.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.