Начало Борба Борец атакува оператор с грамаден чук (ВИДЕО)

Борец атакува оператор с грамаден чук (ВИДЕО)

Борец атакува оператор с грамаден чук (ВИДЕО)
0

Риза Каялп, който е легенда на европейската и световна борба, се подготвя за новия сезон. Турският състезател, който е 10-кратен европейски шампион при най-тежките в класическия стил сподели с феновете си мигове от подготовката.

Каялп потренира с грамаден чук, сниман от оператор. Именно човекът зад камерата беше „нападнат“ от турския борец при едно от замахванията на 12-килограмовия чук. Със сигурност, обаче, това нападение е било с шеговит тон.

„Тренировка с чук“, написа Каялп в профила си в Instagram, споделяйки клипа.

Риза Каялп е десеткратен европейски и четирикратен световен шампион в категория до 130 кг в класическия стил.

Той спечели трети медал от Олимпийски игри. 31-годишният борец ликува с бронз в надпреварата при най-тежките в Токио през 2021 година. На Игрите в Рио (през 2016 г.) Каялп спечели среброто, а в Лондон – през 2012 година, взе бронз.

Това най-вероятно бяха и последните олимпийски игри за Каялп, който сподели пред фенове преди Игрите, че след тях ще се посвети на семейството си – преди малко повече от година Риза стана горд баща на момиче.

Въпреки думите му тогава, той продължава да тренира и реши да продължи със спорта и тази година. Каялп не взе участие на Световното пъренство, което се проведе в Осло през октомври 2021 година.