Начало Борба Борислав Кирилов е Европейски шампион
0

Борислав Кирилов е Европейски шампион

Борислав Кирилов е Европейски шампион
0

Борислав Кирилов спечели златен медал от Европейското първенство за кадети в Самоков. В последния ден на шампионата в „Арена Самоков”, родният талант ликува с титлата при 51-килограмовите в класическия стил. Той срази по впечатляващ начин представителя на Грузия Тамази Глонти.

Българинът се нуждаеше от само 82 секунди, за да се поздрави с успеха. Кирилов прегази съперника си с технически туш за 9:0. Той показа видимо превъзходство през грузинеца и не му остави никакъв шанс за радост на публиката в Самоков.

Малко след него Димитър Рачев остана на пето място. В категория до 71 килограма той отстъпи с 0:9 на азербайджанеца Руслан Нурулаев в битката за бронза. Родният талант стигна до нея след две победи на репешажите – без борба над Бизна (Латвия) и с 5:1 срещу Мяжейникау (Беларус).

Така България приключи с три медала на Европейското първенство в Самоков. Освен златото на Кирилов, борците се поздравиха още със сребро на Сали Салиев (92 кг) в свободния стил и бронз на Красимира Димитрова (43 кг) при кадетките.

Салиев се размина с титлата от Европейското