Начало Борба Четирима българи с възможност за медали от Европейското по борба в Букурещ

Четирима българи с възможност за медали от Европейското по борба в Букурещ

Четирима българи с възможност за медали от Европейското по борба в Букурещ
0

Четирима български национали имат възможност да се състезават за бронзови медали в първите категории на свободния стил от европейското първенство по борба до 23 години в Букурещ. Ивайло Тисов, Божидар Джоров, Иван Стоянов и Кольо Димитров загубиха преди полуфиналите и имат шанс за репешажи, а Радомир Стоянов отпадна окончателно.

Тисов загуби на четвъртфиналите на 57 кг с 0:10 срещу грузинеца Лука Гвинилия, който ще срещне на полуфинал германеца Никлас Щегеле. В същата фаза на 97 кг Кольо Димитров отстъпи на действащия шампион Ислам Илясов с 0:6, като борецът от Азербайджан ще срещне унгареца Рихард Вег.

Божидар Джоров загуби на старта на 65 кг с 0:10 срещу французина Хамзат Арсамерзуев, който в последствие записа още една перфектна победа срещу поляка Аминьон Садулоев. На полуфиналите френският национал ще се изправи срещу украинеца Микита Хончаров.

На 70 кг миналогодишният бронзов медалист Иван Стоянов загуби с 5:9 срещу германеца Шамил Устаев, който в последствие надви с техническо превъзходство молдовеца Павел Граур. Следващото препятствие за Устаев е арменецът Хаик Папикян.

Радомир Стоянов отпадна в квалификациите срещу поляка Матеуш Педзицки, след като двамата направиха резултатна схватка и завършиха 10:13. Полякът обаче отстъпи с 0:10 срещу Сабухи Амирасланов от Азербайджан на четвъртфиналите и българският младежки национал отпадна.

тагове: