Начало Борба Трима олимпийски шампиони ще открият Световното първенство по борба

Трима олимпийски шампиони ще открият Световното първенство по борба

Трима олимпийски шампиони ще открият Световното първенство по борба
0

Броени дни остават до началото на Световното първенство по борба. Домакин на шампионата ще бъде столицата на Норвегия – Осло. Там едни от най – добрите борци в света ще премерят сили отново, едва два месеца след Олимпийските игри в Токио.

Първи на Световното първенство ще стартират свободняците. В първия ден от надпреварата на тепиха ще стъпят трима олимпийски шампиони – Тейлър, Яздани и Акгул. Те ще споделят прожекторите с трикратния световен шампион Гено Петриашвили от Грузия и двукратния световен шампион Кайл Даке от САЩ.

Една от най-оспорваните категории ще бъде тази на 86 килограма, а съперничеството между Тейлър и Яздани отново ще бъде подновено. Двамата са поставени на първо и второ място в ранглистата на световната централа по борба.

Друг, който може да се намеси в борбата за титлата е европейският шампион Артур Найфонов от Русия.

Световното първенство по борба ще се проведе от 2 до 10 октомври. Първият състезателен ден ще противопостави борците в категориите до 61, 74, 86 и 125кг.

Жребият им ще бъде изтеглен ден по-рано, а официалният кантар на състезанието е сутринта преди борбите. ,,Boec.bg“ ще следи всичко около Световното първенство по борба и представянето на родните състезатели.