Начало Борба Девет руски борци бяха наказани за две години

Девет руски борци бяха наказани за две години

Девет руски борци бяха наказани за две години
0

Международната агенция за тестване (ITA) наложи наказание на девет руски борци въз основа на база данни, получени от московска лаборатория, съобщиха от пресслужбата на ITA.

Всички спортисти са дисквалифицирани за две години. Периодът на санкцията на Даря Лексина и Елена Вострикова изтече на 1 март 2023 година. Маргарита Фаткулина, Елена Гета, Анжела Катаева, Елена Куликова, Алевтина Лисицина и Анастасия Щавлинская са отстранени до 18 ноември 2023-а, а Алексей Щеков – до 1 март 2024-а.

ITA съобщи, че всички спортисти са признали нарушенията на антидопинговите правила и са приели периода на дисквалификация. По време на наказанието те не могат да участват в каквото и да е състезание или друго събитие на международно или национално ниво, организирано от която и да е страна, подписала Световния антидопингов кодекс.

Резултатите на всички спортисти, с изключение на Щеков, от 20 ноември 2012-а до 20 ноември 2014-а бяха анулирани. Спортистите получиха дисквалификации със задна дата. Резултатите на Щеков бяха анулирани от 6 април 2012-а до 2 март 2022-а.

тагове: