Начало Борба Олимпийски шампион замени чисто ново BMW за велосипед

Олимпийски шампион замени чисто ново BMW за велосипед

Олимпийски шампион замени чисто ново BMW за велосипед
0

Олимпийският шампион по класическа борба – Муса Евлоев пропусна руския шампионат по борба, тъй като лекува травма. В категория до 97 килограма триумфира Артур Сагасян.

В интервю за руска медия той говори за състоянието, плановете си, а също така коментира и темата за съперничеството му с Роман Власов, за капитанската лента в националния отбор.

„След Олимпийските игри исках още повече да се състезавам, дори планирах да участвам на Световно първенство, но получих малка контузия и започнах да лекувам гърба си. Случи се така, че дори сега здравето ми не ми позволи да се състезавам на руското първенство. Все още не знам къде и кога ще участвам, защото в календара в близко бъдеще няма подходящи турнири. Можем да кажем, че вече започнах да тренирам с пълна сила, остава само да натрупам функционална подготовка“, каза Муса Евлоев.

– Свикнали ли сте към името ви да се добавя фразата „олимпийски шампион“?

,,Не мога да кажа, че нещо се е променило в живота ми, все още съм привлечен от тепиха и все още искам да печеля, да печеля нови титли. Ще докажа, че все още съм млад и пълен с енергия. Искам да спечеля всички състезания, в които участвам. Обичам да се състезавам. Всяко начало е интересно, а аз искам да спечеля още много медали“ споделя борецът.

Борецът сподели, че е подарил на баща си автомобила (BMW X5), който получи като награда от руската държава, в чест на победата му в Токио.

,, Дадох президентската кола на баща ми, а аз самият карам Toyota Camry. Маршрутът ми не е много разнообразен: до тренировка – от тренировка, и за мен няма разлика какво карам. Понякога се движа и с колело. Преди олимпиадата карах Hyundai Solaris, сега карам Toyota Camry. Може би, когато завърша борбата, ще избера друга кола – но засега ми е много удобно и така“, сподели Евлоев.

Евлоев в Токио бе със статут на капитан на националния отбор, а бившият водач Роман Власов беше избран за Световното първенство.

,,Това съперничество не е важно за мен. Каквото изберат момчетата и треньорският щаб, това ще бъде. Власов е капитан на отбора с 10-годишен опит, той е достоен човек и спортист, двукратен олимпийски шампион. Аз лично ще гласувам за него“, разкри Евлоев.