Начало Борба Дудова и близнаците Димитрови със звезди на Алея на славата (СНИМКА)

Дудова и близнаците Димитрови със звезди на Алея на славата (СНИМКА)

Дудова и близнаците Димитрови със звезди на Алея на славата (СНИМКА)
0

Седем български звезди в бойните спортове и не само, получиха звезди на първата по рода си Алея на славата на Община Нови Искър, София.

Сред тях беше Биляна Дудова, световна шампионка в категория до 59 кг в борбата, носителка на 4 европейски титли (3 в различни категории), печелила още много отличия за страната ни в един от най-древните спортове.

„Днес беше много щастлив и емоционален ден за мен и моите роднини. Благодаря на Столична община и район Нови Искър в лицето на г-жа Райчева за този голям жест да бъда част от алеята на спортната слава в моя роден град. Няма нищо по хубаво от това човек да се чувства оценен от това, което прави. Благодаря ви“, написа талантът ни в борбата в социалните мрежи по случай признанието.

„Алея на славата, град Нови Искър. Огромни благодарности на г-жа Даниела Райчева за признанието на нашите успехи“, бяха думите на Росен Димитров.

Проектът „Алея на спортната слава на Нови Искър“ стартира със седем постамента, върху които грее по една звезда – символ на високото спортно майсторството на личността, която тя представя.

Сред тях са цели петима представители на бойните спортове: Кристина Свиленова (карате), Биляна Дудова и Борислав Величков (борба), Румен Димитров и Росен Димитров (самбо), Георги Божилов (гребане) и една футболна легенда – „Стратега от Мировяне“ Димитър Пенев, извел България да бронзовите медали на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г.

Проектът беше реализиран със съдействието на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и с подкрепата на общинския съветник Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столичен общински съвет.

Участие в церемонията взе и кметът на София – Йорданка Фандъкова.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".