Начало Борба Две българки с шанс за бронз от Европейското в Дортмунд
0

Две българки с шанс за бронз от Европейското в Дортмунд

Две българки с шанс за бронз от Европейското в Дортмунд
0

Българската борба има шанс да спечели два бронзови медала при девойките след края на третия ден от Европейското първенство в Дортмунд. Айлен Ахмедова (50 кг) и Християна Димитрова (59 кг) бяха изтеглени на репешаж и в четвъртък ще се опитат да се преборят за местата на почетната стълбичка.

Ахмедова загуби още на старта от Лилия Маланчук с 0:10 точки. Украинката обаче стигна до финала при 50-килограмовите и така даде втори шанс на родната състезателка. В четвъртък Айлен ще се изправи на репешаж срещу Джорджиана Антуча (Румъния) и при успех ще срещне литовката Габия Дилите за бронза.

Димитрова отстъпи на друга украинка – Юлия Лесковец с 0:8, но също бе изтеглена на репешаж. В категория до 59 килограма тя ще се бори утре срещу туркинята Селви Илясоглу. Победа ще я класира в мач за третото място срещу Анастасия Сиделникова.

Останалите ни състезателки нямат шанс за отличията. Поражения допуснаха Фатме Шабан (55 кг) и Кристина Мечкова (76 кг). В четвъртък за първи схватки на тепиха ще излязат Назифе Таир (53 кг), Ирена Бинкова (57 кг) и Виктория Иванова (62 кг).