Начало Бокс AIBA вярва, че боксът ще бъде на Олимпиадата през 2024 година
0

AIBA вярва, че боксът ще бъде на Олимпиадата през 2024 година

AIBA вярва, че боксът ще бъде на Олимпиадата през 2024 година
0

Президентът на Международната боксова федерация (AIBA) Умар Кремлев е уверен, че организацията ще си върне статута на признаване от Международния олимпийски комитет след реформи и ще участва в организирането на турнир по бокс на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж. МОК лиши AIBA от статута през май 2019 г. и я отстрани от олимпийския турнир по бокс в Токио, изисквайки фундаментални реформи във федерацията.

МОК взе решение, но ако се превърнем в една от най-добрите федерации, тогава не виждам причина за изключване от игрите в Париж“, каза Кремлев.

Искаме да сложим край на миналото и да погледнем в бъдещето. Моята увереност се основава на това, което правим. Действаме и има какво да покажем на света. Ще са необходими още шест месеца за решаване на финансови проблеми. Вторият въпрос, управленската реформа, вече е в ход и ще бъде завършен доста скоро„, добави той.

На пресконференция в Лозана AIBA обяви също, че професор Улрих Хаас, който сега ръководи реформата на управлението на Световната антидопингова агенция, ще ръководи независимия екип на AIBA за реформа в управлението. Групата ще проучи настоящата структура на управление на федерацията, ще я сравни с най-добрите световни практики и ще даде конкретни препоръки. Освен това AIBA завършва преговорите с една от водещите одиторски фирми за извършване на независим пълномащабен одит на финансите на организацията.

AIBA обяви началото на независимо разследване за корупция и организиране на договорени битки по време на боксовия турнир на Олимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро.