Начало Бокс Умар Кремлев бе избран за президент на AIBA
0

Умар Кремлев бе избран за президент на AIBA

Умар Кремлев бе избран за президент на AIBA
0

Генералният секретар на Руската федерация по бокс Умар Кремлев бе избран за президент на Международната аматьорска боксова асоциация (AIBA). Гласуването се проведе на конгреса на AIBA в събота, който се проведе онлайн.

Анас Ал-Отайба (ОАЕ), Сюлейман Микайлов (Азербайджан), Борис ван дер Ворст (Холандия) и изпълняващият длъжността президент на AIBA Мохамед Мустасан (Мароко) също бяха кандидати за поста. Рами Ал-Масри (Германия) и Доминго Солано (Доминиканска република) оттеглиха кандидатурите си преди гласуването.

Кремлев получи 57,33% от гласовете. Второто място на изборите зае Ван дер Хуст (30%), третото – Мустасан (12,67%).

„Бих искал да благодаря на всички национални федерации за тяхното доверие. Днешният избор на боксова общност е потвърждение на нашия общ ангажимент към глобалните реформи, които очакват AIBA утре. Сигурен съм, че с общи усилия ще успеем да върнем AIBA към предишното й величие и доверие на всички, които се интересуват от развитието на световния спорт в най-кратки срокове “, каза Умар Кремлев.

Първият ни приоритет ще бъде изплащането на дълговете на AIBA. Както обещах, когато обявих решението си да се кандидатирам за президент, ще изплатим дълговете си през първите шест месеца. Дейностите ми ще бъдат насочени към набиране на 50 милиона долара за две години – средства, които ще бъдат използвани за възстановяване и развитие на AIBA “, каза още Кремлев.

Той обяви плановете си да осигури 2 милиона долара годишно финансиране за националните федерации на AIBA и да създаде академии по бокс на всеки континент, които да обучават спортисти, треньори и съдии.

Кремъл е уверен, че ще успее да очертае ясен път за възстановяване на статута на AIBA за признаване в Международния олимпийски комитет (МОК) за Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.