Начало Бокс Деревянченко избира между Канело и Чарло
0

Деревянченко избира между Канело и Чарло

Деревянченко избира между Канело и Чарло
0

Сергей Деревянченко има пред себе си две повече от привлекателни възможности за следващия си двубой.

Според BoxingScene.com, украинецът е получил предложение да се изправи срещу Джермeл Чарло или Саул „Канело“ Алварес до края на годината. Изданието твърди, че 34-годишният Деревянченко може да се боксира с Чарло за пояса му в средна категория, версия WBC, през септември или октомври.

Снимка: БТА

Ако пък избере да се изправи срещу „Канело“, до за двубоя има фиксирана дата – 12 септември. За целта, обаче, украинецът ще трябва да качи категория и да стане поне 76 кг, за да може да се бие с мексиканската суперзвезда в лека тежка категория. Именно в нея за последно „Канело“ се боксира, като през ноември миналата година нокаутира Сергей Ковальов в 11-я рунд на сблъсъка им в Лас Вегас.

Снимка: БТА

Последният път, в който Сергей Деревянченко се боксира в супер средна категория пък беше през март 2016 г., когато се справи с Майк Гай за 8 рунда.

BoxingScene.com посочва още, че украинецът е основен претендент за пояса на Джермeл Чарло, но WBC все още не го е обявил за „задължителен претендент“. Това отваря вратата за 30-годишния американец да защитава титлата си срещу боксьор по избор, а за възможен опонент се спряга името на Крис Юбанк младши.