Начало ММА Котюр пое семейния бизнес
0

Котюр пое семейния бизнес

Котюр пое семейния бизнес
0

Райън Котюр може и да е приключил дните си като ММА боец, но не и като ММА шеф.

Синът на легендата Ранди Котюри се похвали, че продължава да работи в сферата на смесените бойни изкуства 2 години след оттеглянето си от клетката, вече като изпълнителен директор. 38-годишният американец застава начело на фамилната верига „Екстрийм Котюр“, която провежда двубоите си в Лас Вегас.

„Това винаги е било мечтата на татко, още откакто напуснах работата си в банка във Вашингтон и се преместих тук. Това беше целта му, планът му да ми предаде всичко. Аз малко се бях разсеял и реших да се пробвам в клетката, като не показах голям интерес към бизнеса през годините. Но, тъй като приключих кариерата си на боец и инвестирам голяма част от времето си в бизнес страната на нещата, вече имам много по-голяма роля. Най-накрая достигнах до точката, в която е време да поема щафетата“, каза Котюр пред MMA Junkie Radio.

В клетката синът на Ранди Котюр не се представи особено впечатляващо. Той спечели 12 двубоя и загуби 6 в различни вериги, като за последно се подвизаваше в Белатор, където записа актив 4-3. Райън Котюр се пробва и в UFC през 2013 г., но загуби и двата си мача там.