Начало ММА Вратар сменя футбола с ММА (ВИДЕО)
0

Вратар сменя футбола с ММА (ВИДЕО)

Вратар сменя футбола с ММА (ВИДЕО)
0

Австралиецът Айзък Ричардс прекрати футболната си кариера едва на 21 години, за да се пренасочи към смесените бойни изкуства.

Вратарят на елитния Аделаида Юнайтед разкри, че ММА му помага да се справя с емоциите си, а футболът е бил само начин да стои далеч от неприятностите. През изминалия сезон в Австралия вратарят записа два мача и е готов да се насочи към смесените бойни изкуства, които намира за „форма на лично изразяване“.

„ММА ми помага да се справям по-добре с емоциите си. Развълнуван съм от възможността да изляза извън зоната си на комфорт и нямам търпение да посветя живота си на истинската си страст – смесените бойни изкуства“, казва Ричардс в официално изявление.

Президентът по футболните въпроси на клуба Брус Джите изрази подкрепата си към играча, макар това да струва на Аделаида Юнайтед „обещаващ вратар“.

„Не всеки ден играч влиза в офиса ти и казва, че иска да се пробва като ММА боец. От името на всички в клуба, искам да благодаря на Айзък за честността и времето му при нас, най-искрено му желаем успех“, каза бившият австралийски национал.