Начало ММА Официално: Туиваса срещу Данхо през юни в Австралия

Официално: Туиваса срещу Данхо през юни в Австралия

Официално: Туиваса срещу Данхо през юни в Австралия
0

Сблъсъкът ще бъде в „тежка“ категория

Тай Туиваса ще спори в клетката с Джарджис Данхо на събитието UFC 251, което ще се проведе на 6 юни в Пърт, Австралия. И двамата ще се опитат да се завърнат на победния път.

Австралиецът Туиваса има баланс от 9 успеха и 3 поражения в ММА. Цели 8 сблъсъка той е приключил преди финалния гонг ( 8 победи с нокаут). Балансът на 26-годишния боец в UFC  е равен – 3 успеха и 3 поражения. Туиваса бе в серия от 9 поредни спечелени сблъсъка преди да допусне първа загуба в ММА от Жуниор дос Сантос на 1 декември 2018 година на събитието UFC Fight Night 142. Последва нов неуспех в клетката, този път срещу Благой Иванов-Багата с решение, през юни миналата година. Сергей Спивак пък отказа Туиваса след събмишън във втория рунд в сблъсъка им през октомври на UFC 243.

Джарджис Данхо е с баланс от 5 победи, 1 равенство и 1 загуба в ММА. Всички спечелени срещи на сириеца са постигнати от него преди финалния гонг (4 с нокаут и 1 след събмишън). 36-годишният ветеран бе в серия от 5 поредни успеха, преди да подпише с UFC през 2016 година. В дебюта си за организацията, той загуби от Даниел Омелянчук с решение. В същия сезон – 2016 година, Данхо завърши наравно с Кристиян Коломбо като това е последното му влизане в клетката.