Начало ММА Браво, „Бага“! Втора поредна победа за Иванов (ВИДЕО)

Браво, „Бага“! Втора поредна победа за Иванов (ВИДЕО)

Браво, „Бага“! Втора поредна победа за Иванов (ВИДЕО)
10

Най-добрият български състезател по смесени бойни изкуства – Благой Иванов (18-2), постигна своята втора победа под банера на най-комерсиалната ММА верига в света – UFC.

„Багата“ се наложи над 26-годишният Тай Туиваса (8-2) чрез единодушно съдийско решение (29-28, 30-27 и 30-27). 32-годишният българин пласира 58 удара срещу 50 за Туиваса, като австралиецът разчиташе далеч повече на ритниците – 16 на 1 в полза на „Бам Бам“, но те не успяха по никакъв начин да повлияят на крайният резултат.

Иванов съумя да направи два успешни тейкдауна и прати Таи в нокдаун в откриващия рунд. Благой контролираше срещата почти през цялото и време, като силно впечатление направи играта му в защита и силните му контриращи удари.

 Рунд 1

Спокойни първи секунди, двамата се изчакват. След като Туиваса притисна „Багата“ в решетката на Октагона, австралиецът посегна към главата на българина, но Иванов демонстрира добра защита и повали съперника на земята, но двамата бързо се изправиха. Играта в стойка продължава, като нашенецът успява да пласира по-добрите и точни прави и крошета. Рунда завърши на размени, като под лявото око на Туиваса има подутина.

Рунд 2

Туиваса пласира два лоукика, последвани от добро дясно кроше. Двамата отново са в клинч до решетката. Хубав десен прав в главата на „Багата“, и двамата имат кръв по лицето си. Чудесен ляв прав в главата на Туиваса, който отвръща с хубав десен лакът. Бавно, но сигурно, Иванов тръгва напред и пласира няколко добри леви прави, двамата са в центъра на Октагона и търсят пролуки в защитата. Гонга БУКВАЛНО спаси Туиваса, който попадна в гилотината на „Багата“. Иванов беше заключил сериозна гилотина около главата на австралиеца, който се предаде стотни след като сирената прозвуча.

Рунд 3

Много добър ляв прав, последван от дясно кроше в брадата на Туиваса, но австралиеца го отблъсна със силен лоукик. Благой е притиснал по-младият си съперник в решетката, като нашият боец е заключил силен захват около горната част на тялото на австралиеца. Пореден захват около главата на Туиваса, Иванов пласира и коляно в съперниковата глава. Клинчът бе прекъснат, двамата са в центъра на Октагона и си разменят удар за удар. Умората в заключителната една минута бе много голяма и при двамата. Очаква се съдийското решение.

Comment(10)

Comments are closed.