Начало ММА Багата: Благодаря на всички българи за подкрепата

Багата: Благодаря на всички българи за подкрепата

Багата: Благодаря на всички българи за подкрепата
0

Благой Иванов (18-2) говори след втората си победа в UFC.

В ранните часове на неделя (българско време), „Багата“ победи чрез единодушно решение Тай Туиваса в мач от главната карта на UFC 238.

На въпрос дали това е бил най-трдуния му мач досега, Иванов отговори така:

„Не. Туиваса е корав съперник, млад. А и тук няма лесни срещи. Спечелих и трите рунда. И двамата сме професионалисти и сме подготвени добре“, сподели 32-годишният българин.

Главното оръжие на Туиваса бяха неговите лоукикове, които той използваше сравнително често (16). Накрая „Багата“ започна да усеща болка и дори накуцваше, но в крайна сметка нашенецът си заслужи победата с 30-27, 30-27 и 29-28).

„Още от самото начало той започна с ритниците, но в последния рунд явно се беше понатрупало в повече и всеки от ударите му се усещаше повече“.

Срещата може да приключи още във втория рунд, но малшанс сполетя нашенеца. Иванов бе хванал съперника си в мощна гилотина и Туиваса дори се предаде, но това стана секунда след сирената за края на частта.

„Знаех, че ще го свърша, защото го бях хванал много хубаво. Знаех, че сме в края на рунда и в крайна сметка се получи така, че времето му помогна иначе всичко приключваше. Ударите му с лакти бяха доста плътни, но бях подготвен за тях.

Искам да благодаря на всички българи, които ме подкрепиха и на всички, които са гледали срещата ми. Благодаря и на моето семейство. Правя го за тях и за България!

Вече съм в Топ 10 и определено има много интересни имена там. С моя мениджър си говорихме, че може да се срещна с Дерек Люис. Но първо да почина малко повече и към кря на годината смятам, че отново ще се бия“, завърши роденият в Сандански боец.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.