Начало ММА Съперникът на „Багата“ набляга на борбата

Съперникът на „Багата“ набляга на борбата

Съперникът на „Багата“ набляга на борбата
0

Остават по-малко от две седмици до завръщането на Благой Иванов (17-2) под прожекторите на най-комерсиалната организация за смесени бойни спортове – UFC.

На 8 юни в Чикаго, „Багата“ ще премери сили с австралиеца Тай Туйваса в мач от главната карта на UFC 238.

32-годишният българин ще търси втора поредна победа, докато 26-годишният му опонент загуби последната си битка срещу бившия шампион в тежка категория – Жуниор дос Сантос.

По всичко личи обаче, че загубата от дос Сантос още държи мокро на „Бам Бам“ и той е твърдо решен да не повтаря грешките от декември, когато опитният бразилец го нокаутира във втория рунд.

„Гледам двубоя си с Жуниор всяка вечер преди сън“, заяви Туйваса.

И докато не получа реванш, няма да спра да го гледам. Просто ме намери с добър удар. Научих, че не трябва да бързам. Понякога се увличам прекалено, а това е детинска и глупава грешка. Дос Сантос е в този бизнес от доста време и се възползва от опита си.

В този тренировъчен лагер наблягам много на борбата. Играта ми на земя е по-добра от преди, но разбира се, няма да разчитам само на това. Също така чисто физически се намирам в много по-добра форма.

Моето мнение е, че ако си достатъчно издръжлив да се бориш, то ще бъдеш достатъчно издръжлив и за всичко друго. Нямам търпение да демонстрирам пред света новите си умения. Усещам, че съм вдигнал нивото си, а с това и страстта към спорта“, сподели Туйваса.