Начало ММА Багата не спира с тренировките и около празниците (СНИМКИ)

Багата не спира с тренировките и около празниците (СНИМКИ)

Багата не спира с тренировките и около празниците (СНИМКИ)
0

Нашенецът е мотивиран да направи още по-силна година в UFC.

Благой Иванов тренира на пълни обороти, независимо от факта, че са празници. Родната звезда в най-известната ММА верига в света явно иска да не губи форма около празниците, за да може да навлезе още по-силно при най-тежките през новата 2020 година.

Нейт Петит, който е един от треньорите, помагащи на българина в подготовката, качи „стори“ от тренировките.

Багата изпраща най-силната си година в своята кариера. Той стартира 2019-та с победа над Бен Ротуел на събитието UFC Fight Night 146, провело се в началото на март. Това бе и първи успех за него в най-известната ММА верига в света. Последва втора поредна победа, през юни, този път над представител от топ 15 при най-тежките – Тай Туиваса. Родната звезда победи със съдийско решение. Тези успехи го изпратиха в топ 10 в категорията и по-точно до престижната 8-ма позиция и му осигуриха сблъсък с боец от топ 5 на ранглистата, а именно Дерек Люис.

Така чаканата среща приключи с втора загуба в UFC за българина, не и без съдийска „тесла“ спрямо родния боец. А всичко се случи пред очите на американския президент Доналд Тръмп.

Тази несправедлива загуба явно не притеснява Благой Иванов, а го мотивира за още повече тренировки.

Екипът на Boec.bg пожелава на Багата новата 2020 година да бъде още по-успешна за него от настоящата -2019-та.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".