Начало Борба Две сестри спряха Каори Ичо да се бори за пета олимпийска титла

Две сестри спряха Каори Ичо да се бори за пета олимпийска титла

Две сестри спряха Каори Ичо да се бори за пета олимпийска титла
0

Легендата в женската борба не успя да се пребори с конкуренцията на сестри Кавай.

Каори Ичо няма да участва на домашните Олимпийски игри догодина. Една от най-силните японски състезателки в борбата не успя да си извоюва място за Токио 2020, пише БФ по борба. Тя се надяваше да представя страната си в кат. до 57 кг., но там се намира Рисако Кавай, която е настояща олимпийска и световна шампионка в категорията. Двете боркини спориха и през месец юли за място на шампионата на планетата, но и тази битка бе спечелена от Кавай, вече трикратна номер 1 в света.

Рисако Кавай

Интересното е, че Ичо се състезаваше в категория до 63 кг. дълги години, въпреки че последните две световни титли са при 58-килограмовите, както и златото от Рио 2016г. С оглед на това, тя би трябвало да мисли за олимпийската категория – до 62 кг. При 62-килограмовите място е заела по-малката сестра на Рисако – Юкако Кавай. Тя спечели бронза на Световното първенство в Казахстан, с което взе и квота за Игрите догодина, което също прави невъзможна задачата на Ичо да измести Юкако Кавай от тази категория.

Юкако Кавай
Биляна Дудова и Каори Ичо

Така 35-годишната легенда трябваше да сваля на 50 кг. или да качи до 68 кг. за заключителната квалификация – първенството на Япония от 19 до 22 декември. Но Ичо не е склонна на това, пише авторитетното местно издание „Йомиури Шимбун“, с което мечтата й за пето злато на Олимпийски игри се изпарява.

Великата Каори Ичо е жива легенда в този спорт. Тя е 10-кратна световна шампионка (8 титли в кат. до 63 кг. и 2 титли в кат. до 58 кг.). 35-годишната боркиня има четири олимпийски титли на четири поредни Олимпийски игри (3 в кат. до 63 кг. и 1 в кат. до 58 кг.). През май месец тя бе част от лагера на нашите националки в Окаяма.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.