Начало Борба Едмонд Назарян беше избран за спортист номер 1 на Бургас

Едмонд Назарян беше избран за спортист номер 1 на Бургас

Едмонд Назарян беше избран за спортист номер 1 на Бургас
0

Едмонд Назарян, който е настоящ европейски шампион по борба в категория до 55 кг., спечели класацията „Спортист на годината“ на град Бургас.

Синът на легендарния ни борец и настоящ треньор на националния отбор по борба за мъже в класическия стил – Армен Назарян, е състезател на спортен клуб по борба „Бургас“, с треньор Николай Дачев.

Костадин Андонов

През тази година Едмонд Назарян спечели и държавните титли при младежите, а после и при мъжете в категория до 60 кг. И в двете надпревари, 18-годишният борец спечели приза за най-техничен състезател.

Третото място в класацията отново е за представител на бойните спортове. Това е кикбоксьорът Атанас Божилов. През тази година той защити световната си титла WAKO PRO в стил К-1 в категория до 71.8 кг.

За първи път изборът се проведе в условията на вирусна пандемия, в година с редуциран спортен календар и отменени редица международни и национални състезания. Това наложи промяна в регламента на класацията, като в категория „Спортист и треньор на годината“ бяха отличени не десетима, а петима състезатели. Номинациите бяха определени на база представените от спортните клубове предложения за атлети, постигнали престижни класирания. Победителите бяха избрани избрани с анкетно гласуване от спортни журналисти.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.