Начало Борба Едмонд Назарян и Кирил Милов в битки за европейските титли (ВИДЕО)

Едмонд Назарян и Кирил Милов в битки за европейските титли (ВИДЕО)

Едмонд Назарян и Кирил Милов в битки за европейските титли (ВИДЕО)
0

Отличен ден за българската борба. Страната ни има двама финалисти на Европейското първенство в Будапеща.

Европейският шампион по класическа борба от първенството в Рим през 2020 година – Едмонд Назарян, повтори подвига си и се класира за финал на тазгодишния шампионат в Будапеща. Националът в категория до 60 килограма записа три категорични победи, които му осигуриха сблъсък за европейската титла.

На полуфинала Назарян-младши победи представителя на Армения с 10:1 точки. През първата част младият талант се защити отлично от партер, а през втората приложи два пъти хватката ,,центур“.

Така утре ще спори за титлата с Керем Кемал от Турция. Едмонд получи специална подкрепа от българската агитка в залата, от която част е и неговият баща – Армен Назарян, който обаче бе облякъл арменски анцунг.

Кирил Милов също се класира за втория си финал в кариерата на Европейско първенство. Националът в категория до 97 килограма победи Владен Козлюк от Украйна със 7:1. Утре в юбитката за златото той ще срещне финландеца Арви Саволаинен.

Така българската класическа борба си осигури два сигурни медала от първенството в Будапеща. Днес пък Йоан Димитров и Айк Мнацканян излизат в битки за бронзовите отличия в категориите до 87 кг и 77кг.