Начало Борба Експериментират с нова система на световното по борба в София

Експериментират с нова система на световното по борба в София

Експериментират с нова система на световното по борба в София
0

Тестове с нова система се провеждат на световното първенство по борба за кадени, на което София е домакин. Надпреварата започна от вчера и ще продължи до неделя в столичната зала „Арена Армеец“. По време на схватките ще бъде изпробвана нова система, която да анализира двубоите, подобно на тениса.

„Международната федерация по борба (UWW) ще подобрява още технологиите в този спорт“, обяви нейният президент Ненад Лалович на пресконференция днес  в София.

Самото световно първенство е тест за страната ни преди олимпийската квалификация в „Арена Армеец“ догодина. Тя ще бъде и последна възможност за участие на игрите Токио 2020, като квоти ще вземат финалистите във всяка категория. Първата пресявка е през септември на световното в Казахстан, а най-добрите 6 във всяка категория ще си осигурят визи за японската столица.

Снимки: БФ Борба/bul-wrestling.org

На срещата с медиите присъства и Цено Ценов, президент на Европейската централа по борба и вицепрезидент на световната федерация, който допълни, че предстоят промени, които ще бъдат направени в интерес на борците.