Начало Борба Евелина Николова е „Спортист на годината“ и на Петрич

Евелина Николова е „Спортист на годината“ и на Петрич

Евелина Николова е „Спортист на годината“ и на Петрич
0

Боркинята взе втори пореден приз за 2019-та година.

Евелина Николова е „Спортист на годината“ на Община Петрич, съобщи enovina.bg. Националката ни по борба имаше много успешна година. Тя се завърна на тепиха като съумя да спечели сребърен медал в категория до 55 кг. на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което се проведе в Букурещ. Николова ликува и със златен медал на международния турнир по борба през август, който се състоя в Румъния.

Това е втори приз „Спортист на годината“ за нея след като в края на декември, тя спечели и класацията на Община Созопол.

Евелина Николова е родом от град Петрич. Тя се състезава за СК по борба „Ангел Гочев“ от Созопол.

Петър Касабов, който е наставник на националният отбор по борба (жени), взе наградата за „Треньор на годината“.

Специалната награда „Най-млад състезател“ получи 5-годишният Илия Ангелов – състезател на боксов клуб „Лъвовете“. Отличието връчи лично Тервел Пулев, който е трикратен европейски медалист и носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон.

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков поздрави всички спортисти и отбеляза, че Петрич винаги е имал отлични състезатели в различни дисциплини. Градоначалникът не пропусна да подчертае, че е горд, предвид успехите в спорта и пое ангажимент Общината да продължи да инвестира в спортна инфраструктура, както и да подкрепя целево дейността на спортните клубове. 105 номинации бяха направени от треньори, журналисти и спортни деятели. Над 6 000 гласуваха онлайн, за да подредят класирането в Община Петрич.

Церемонията уважиха още трима велики български спортисти – Серафим Бързаков, Кирил Касабов и Елица Якова.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.