Начало Борба Евелина Николова ще се бори за златото в Букурещ

Евелина Николова ще се бори за златото в Букурещ

Евелина Николова ще се бори за златото в Букурещ
0

Евелина Николова се класира на финал на европейското първенство по борба в Букурещ и гарантира на България първи медал, различен от бронза. Българската националка победи на полуфиналите миналогодишната еврошампионка до 23 години Соломия Виник от Украйна със 7:6, след като направи голям обрат в последната половин минута.

Полуфиналът започна трудно за Николова, която бе съборена от Виник още на старта. Украинката дръпна с четири точки, а българката върна три от тях на старта на втората част. Традицията обаче е Николова да бъде най-силна в последните секунди. Виник се защитаваше с всички усилия, но българката атакува много технично, записвайки четири точки срещу две за украинката за победата.

Не съм загубила вяра в себе си. Знаех, че мога да победя и атакувах с всички сили. Утре ми предстои среща с позната съперничка„, заяви Николова след схватката.

Познатата съперничка е беларуската състезателка Ирина Курачкина, която има две титли на европейски първенства.

По пътя към полуфинала Николова направи o]e две силни схватки. Тя първо не допусна точка срещу французойката Матилде Ривиер, след което надви туркинята Елвира Камалоглу с 8:6. Българската националка спечели първите шест точки и взе мача с 10:6.