Начало Борба Фалстарт и за класиците на Световното в Уфа
0

Фалстарт и за класиците на Световното в Уфа

Фалстарт и за класиците на Световното в Уфа
0

Националният ни отбор по борба в класическия стил не започна по най-добрия начин участието си на Световното първенство за юноши и девойки в Уфа, Русия. Първите двама от нашите таланти отпаднаха в ранна фаза на шампионата и останаха без шанс за медали.

В категория до 55 килограма Денис Демиров започна много силно и постигна категорична победа над арменеца Гарник Хованисян. Той стигна до успех с технически туш след 12:1 точки. На четвъртфиналите обаче българинът бе спрян от представителя на Таджикистан Асламджон Азизов с 2:10. В последствие азиатецът загуби на полуфинал и не успя да издърпа Демиров на репешаж.

Илия Мустаков пък падна още на старта в категория до 63 килограма. Той отстъпи на шведа Ойлен с 1:5. Представителят на „тре кронур“ успя да стигне до полуфинал, но там бе спрян от Чкиквадзе (Грузия) и също не изтегли национала ни на репешаж.

В събота ще стартира последният ни участник. Това е Едмонд Назарян. Европейският шампион за мъже в категория до 55 килограма от миналата година ще се бори при 60-килограмовите. На старта голямата ни надежда ще се бори с иранеца Есмаели.