Начало Борба Красен Кралев: Федерацията по борба не е подала документи за лиценз

Красен Кралев: Федерацията по борба не е подала документи за лиценз

Красен Кралев: Федерацията по борба не е подала документи за лиценз
0

Министърът на младежта и спорта – Красен Кралев сигнализира, че голяма част от родните федерации все още не са подали документи за прелицензиране за 2020-та година.

Новината бе съобщена в ефира на предаването “Седмицата” по Дарик радио.

Впечатление прави факта, че сред 44-те федерации, които все още не са подали необходимите документи за пререгистриране в ММС са Българската Федерация по Борба и Българската Федерация по Таекуондо.

Министър Кралев поясни, че клубовете могат да подават документи за регистрация и след 18 януари.

Той говори и за положението в родната борба и бокс:

„Борците ни спечелиха 27 медала през 2019 г. от големи първенства във всички възрасти. Отново много силно представяне на Тайбе Юсеин. През 2018 г. тя стана световна шампионка, но тази година загуби на финала. Начинът, по който стигна до финала, показа, че тя е може би най-добрият борец в света сред мъжете и жените и като класа, и като стил.

„При мъжете положението не е толкова добро.  На Световното първенство имаме един бронзов медал в неолимпийска категория на Айк Мнацаканян, който на миналото световно също остана с бронз. В класическия стил имаме шанс да изпратим 3-4 борци на олимпийските игри“, заяви Красен Кралев.

Сериозни критики отправи министърът към свободния стил:

„Имаме най-сериозно пропадане в свободния стил при мъжете. През последните години постоянно казвам, че положението е трагично. Не може най-славният и най-успешен български спорт в исторически план да е в такова състояние в свободния стил. Има вътрешни проблеми в самата федерация, що се отнася до управлението на отделните стилове, но трябва да се изчистят тези проблеми, защото очевидно дълги години там успехи няма и се пропада”, коментира Красен Кралев.

По отношение на бокса той изтъкна успеха на Радослав Панталеев на Световното първенство, който донесе първи медал за България от 10 години насам.

“Като имаме предвид начина, по който се реферира на тези първенства, можем да бъдем доволни. Даниел Асенов беше лишен от медал, а при жените също получихме сериозно ощетяване”, обяви Кралев.

Министърът на младежта и спорта не забрави да похвали и Ивет Горанова, която спечели куп международни медали през 2019 г. и стана шампионка в своята категория на Европейските игри в Минск.

Снимка: Десислава Францова

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.