Начало Бокс Огромен срив на платените гледания за бокс в Англия

Огромен срив на платените гледания за бокс в Англия

Огромен срив на платените гледания за бокс в Англия
0

Смущаващ спад отчитат специалистите, след като бяха публикувани официалните данни от платени гледания (PPV) на Sky Sports Box Office. Английският гигант достигна най-слабите си продажби от май 2015 година с битката на Джош Тейлър и Реджис Прогрей. Финалът на Световните боксови суперсерии е бил гледан от 176 хиляди зрители.

На Острова ще разчитат Антъни Джошуа – Анди Руис 2 да завърши подобаващо слабата година.

Пакетът за първия мач между двамата бе закупен от половин милион души, което пак е малко за стандартите на Ей Джей. Само 9 месеца по-рано битката му с Александър Поветкин беше проследена на живо от 1,1 милиона души във Великобритания.

По 20 паунда за Дилиън Уайт – Оскар Ривас дадоха 289 хиляди, а пък сблъсъкът на влогърите KSI – Логан Пол през „Скай спортс“ са гледали 216 хиляди души. Специално от тази битка не могат да се правят изводи, защото беше продуцирана и от друг оператор, а аудиторията не е типична за бокса.

Анализаторите изтъкват, че ако Джошуа загуби в Саудитска Арабия, спадовете ще бъдат осезаеми.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.