Начало Борба Федерацията ни по борба подписа стратегически договор с Япония

Федерацията ни по борба подписа стратегически договор с Япония

Федерацията ни по борба подписа стратегически договор с Япония
0

Стратегически договор преди Летните олимпийски игри в Токио постигна ръководството на Българска федерация по борба. Boec.BG ви информира по-рано, че централата е на път да парафира споразумение с колегите си от азиатската страна, а договорът вече е факт. Неговата продължителност ще е до 2020-та година и включва два лагера. Първият вече се провежда, като женският ни национален отбор е на подготовка до 18-ти май, а вторият ще е догодина. Освен това се планира и евентуален аклиматизационен лагер преди самия старт на Олимпийските игри догодина.

Българската федерация по борба бе представена от генералния секретар Валентин Райчев. От японска страна контрактът бе парафиран от Мазао Омори, кмет на Окаяма, от заместник префекта г-н Сато, както и от Масафуми Кажикава, президент на Асоциацията по борба на Окаяма.

Снимки: bul-wrestling.org

Междувременно световната ни и европейска шампионка Тайбе Юсеин предизвиква огромен интерес към себе си в страната на изгряващото слънце, като само преди дни националната телевизия излъчи кратко филмче за нея, а е направена уговорка да има продължение и повреме на Игрите в Токио.

„Интересното е, че японците не се интересуват само от Тайбе Юсеин като шампионка, като звезда на българския отбор, но ги интересува и кой стои зад тези успехи. Така че вниманието към нея и към мен, като треньор на този отбор, е много голямо“, разкара селекционерът на дамите ни Петър Касабов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.