Начало Борба Федерацията по борба изхвърли 42 клуба
0

Федерацията по борба изхвърли 42 клуба

Федерацията по борба изхвърли 42 клуба
0

През 2018-а от БФ Борба са изключени 42 клуба за липса на дейност или не плащане на членски внос последните 3 години, отчетоха на редовното общо събрание на централата.

Форумът бе в комплекс „Диана“ в София и започна с час закъснение заради липса на кворум. Така събранието започна с присъствието на представители на 35 клуба от общо 135. Гост бе Белчо Горанов, генсек на БОК и председател на Юридическата комисия към Международната федерация по борба (UWW).

Отчетено бе, че българската борба изпраща много успешна 2018-а година, в която състезателите ни спечелиха общо 22 медала за всички възрасти.

Делегатите приеха бюджет за 2019 г., който е 3 млн. лв.

В точна „разни“ най-дискутираната тема бе преминаването на състезател от един клуб в друг и налагането на трансферна такса. Едно от предложенията бе тя да е 1000 лв. за година. Остана Управителният съвет да вземе решение по този казус.

Събранието започна с едноминутно мълчание в памет на първия на първия ни олимпийски шампион по класическа борба Димитър Добрев, който почина на 1 април. А в края делегатите почетоха легендата Александър Томов, който днес чества 70-годишен юбилей.

В залата бе старши треньорът на националите по класическа борба Армен Назарян, който допълни че сега предстои най-тежкото, а именно спечелването на олимпийски квоти.

В събота тръгват първите ни борци за европейското в Букурещ (Румъния). Шампионатът започва в понеделник със схватки в свободния стил при мъжете.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.