Начало Борба Георги Вангелов срещу арменец на старта на Европейското по борба в Загреб

Георги Вангелов срещу арменец на старта на Европейското по борба в Загреб

Георги Вангелов срещу арменец на старта на Европейското по борба в Загреб
0

Георги Вангелов ще започне с двубой срещу арменеца Манвел Хъндзърцян, трети на Евро 2022, на старта в категория до 57 килограма на  Европейското първенство по борба в Загреб (Хърватия), а общо петима българи ще излязат на тепиха в първия ден.

През миналата година Вангелов, който е пети от олимпиадата в Токио 2020, също стана трети на континенталния шампионат. Схватките в категория до 57 кг на свободния стил започват в понеделник от 12.30 часа.

Микяй Наим, носител на златния пояс „Дан Колов“ от 2021-а, ще има за съперник Нино Лутер от Швейцария в първия кръг при 65-килограмовите, стана ясно след жребия.

Тазгодишният носител на пояса Рамазан Рамазанов ще започне от четвъртфиналите при 70-килограмовите. Натурализираният дагестанец е бронзов медалист от континенталния шампионат през миналата година.

Михаил Георгиев (79) също ще има за съперник арменец – Арман Авагян, трети на Световното първенство до 23 години. Георги Димитров (97) започва с швейцареца Самуел Щерер, сребърен медалист на Евро 2021.

От състава в навечерието на първенството отпадна Ахмед Батаев заради семейни проблеми.

Откриването на шампионата е в 18.45 часа, а полуфиналите са от 19.00 часа.

тагове: