Начало Борба Трима медалисти от Световното за мъже ще стартират при 23-годишните

Трима медалисти от Световното за мъже ще стартират при 23-годишните

Трима медалисти от Световното за мъже ще стартират при 23-годишните
0

Трима борци, които стигнаха до отличията на Световното първенство по борба, което се проведе в Осло в началото на месеца, ще стартират и на Шампионата на планетата до 23-години, който ще се състои в сръбската столица Белград между 1 и 7 ноември.

Един от тях е Ерназар АКМАТАЛИЕВ (на снимката) от Киргизстан, който спечели сребърен медал в категория до 70 кг в свободния стил на шампионата в Осло. За 23-годишният борец това ще бъде последен форум за тази възраст. Той взе участие и на Игрите в Токио, губейки още в първия кръг от Пуния от Индия.

Арсен Харутюнян от Армения е другият световен медалист, който ще участва в Белград. 21-годишният състезател спечели бронз в категория до 61 кг в свободния стил на първенството на планетата за мъже в Осло. Той е и европейски шампион за мъже от 2019 година.

Азерът Абубакр Абакаров е третият борец, спечелил медал в Осло, който ще вземе участие на първенството за подрастващи. 22-годишният Абакаров спечели бронза в Норвегия в категория до 86 кг в свободния стил. Той е роден в Дагестан, но представя Азербайджан. Абакаров е сребърен медалист в категория до 79 кг от Световното до 23 години, провело се в Будапеща през 2019 година и втори при младежите за 2018 година от шампионата на планетата в Търнава, Словакия.

На шампионата на планетата до 23 години ще участват 616 борци в трите стила ще премерят сили, като България ще бъде представена от 15 състезатели. Мондиалът ще пропуснат Южна Корея, Япония и Китай заради световната пандемия от COVID-19. Пътуването все още е сложно и освен трите азиатски държави много други решиха да не участват на предстоящото събитие.