Начало Борба И Янева на финал на Европейското
0

И Янева на финал на Европейското

И Янева на финал на Европейското
0

Юлияна Янева стана третата българка, която достигна до финалите на Европейското първенство във Варшава. Родната националка, която е шампионка от Световната купа в Белград, ще атакува първа титла и на Стария континент. Тя ще се бори за златния медал при 72-килограмовите, след като сломи съпротивата на силната италианка Далма Канева.

Янева стигна до успех с 3:1 точки, въпреки че губеше след първата част с 0:1. Решителният момент дойде 20-ина секунди преди края, когато Канева търсеше начин да преодолее защитата на българката, но вместо това се озова в пасивна позиция и Юлияна успя да и „вземе“ гърба за две точки. Така в петък Янева ще има шанс да спечели златото срещу украинката Ала Белинска.

Евелина Николова (57 кг) пък ще се бори за трето място. Световната бронзова медалистка от 2015 година и носител на квота за Игрите в Токио, бе изтеглена на репешаж и в петък ще се изправи срещу Матилд Ривиер (Франция) за участие в малкия финал.

Eвелина Николова ще има шанс да спечели бронзов медал в Полша Снимки: БФ БОРБА

На 23 април започва участието и на националите ни в класическия стил. Недялко Петров (55 кг) ще се бори на старта с азера Елданиз Азизли. Николай Вичев (63 кг) ще срещне друг представител на тази силна школа – Талех Мамадов, Стоян Кубатов (77) ще се изправи срещу местната звезда Иван Нилипюк, докато Йоан Димитров (87 кг) ще чака победителя от Дзамашвили (Грузия) – Кулинич (Полша).