Начало Борба Иранци идват с първия си състав за „Дан Колов” в Русе

Иранци идват с първия си състав за „Дан Колов” в Русе

Иранци идват с първия си състав за „Дан Колов” в Русе
0

Иранците идват с първия си състав в свободния стил за турнира „Дан Колов – Никола Петров” в Русе (28 февруари – 3 март).

Делегацията на Китай обаче е една от най-многобройните – 45 състезатели. За надпреварата пристигат повече от 300 чужденци от над 20 държави, сред тях Япония, Република Корея, Полша, Аржентина, Тунис, Индонезия. Крайният срок за заявки е 14 февруари, като има запитвания още от Русия, САЩ, Турция, Индия…

Днес кметът на града Пламен Стоилов и работна група по подготовката на турнира инспектираха зала „Арена Монбат”, която ще бъде арена на срещите. За форума са резервирани и всички хотели в крайдунавския град. А родната федерация получава пълно съдействие от местната управа за организиране на турнира на най-високо ниво. За последно Русе бе домакин на голямо състезание по борба през 2016 г. – европейското за младежи до 23 г.

Както тогава, така и сега, повечето гости ще притигат на летището в Букурещ и ще бъдат извозвани с автобуси и коли до Русе.

Интересът е провокиран и от факта, че турнирът в свободната борба при мъжете и жените ще бъде рейтингов. Първият такъв за сезона бе „Иван Яригин” в Красноярск (Русия), който завърши миналата седмица, и на който двукратната европейска шампионка Биляна Дудова спечели бронз в категория до 57 кг. За надпреварата се очаква да пристигне и Русия с първия си състав, начело със звездата си Абдулрашид Садулаев. За Руския танк това ще бъде единствено състезание преди Евро 2019 през април в Букурещ или европейските игри в Минск през юни.

Преди състезанието много от отборите ще пристигнат и на лагер у нас. Първи идват корейците и японците – на 25 февруари. Лагерът за свободния стил, мъже ще бъде в Самоков, за класиците – в Тетевен, а за жените – в Благоевград.

Източник: bul-wrestling.org

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.