Начало Борба Прекрасни новини от Будапеща – Дудова и Юсеин на финалите

Прекрасни новини от Будапеща – Дудова и Юсеин на финалите

Прекрасни новини от Будапеща – Дудова и Юсеин на финалите
0

21-годишната Биляна Дудова (57 кг) и 27-годишната Тайбе Юсеин (62 кг) изиграха впечатляващи полуфинални срещи на световното първенство в Будапеща и заслужено ще играят на финал, след като преди часове се наложиха над съперничките си във фаза полуфинал.

Дудова не остави никакъв шанс на представителката на домакините – Емезе Барка, побеждавайки я с убедителното 6:2.

Европейската ни шампионка изигра перфектно двубоя си, въпреки видимо нечистата игра на противничката си, която дори пусна кръв на нашето момиче.

Още в началото Дудова поведе с 2:0, а след това самоковката взе медицински таймаут заради кръвта от ноктите на Барка и съдията бе принуден да даде наказателна точка, което покачи резултата на 3:0.

В началото на втората част резултатът стана 5:0, но вторият медицински таймаут за нашата представителка не ѝ повлия добре и това позволи на Барка да запише единствените си две точки в срещата.

Така утре Дудова ще излезе за златото срещу Нингнинг Ронг от Китай.

Другата ни представителка на полуфиналите в категория до 62 кг- Тайбе Юсеин, също показа световна класа, надвивайки категорично американката Малори Велте.

Европейската шампионка за девойки от 2010-та започна агресивно, но представителката на САЩ се защитаваше добре. В първата минута от срещата нямаше точки. След това Велте атакува крака на Тайбе, но нашето момиче показа прекрасна защита и набързо събори противничката си по гръб и от добрата си позиция българката записа туш след само 2:18 минути игра.

Така утре Юсен излиза в решителен мач срещу Юкаке Кавай от Япония.