Начало Борба Иван Стоянов завърши пети на еврофеста в Баку

Иван Стоянов завърши пети на еврофеста в Баку

Иван Стоянов завърши пети на еврофеста в Баку
0

Иван Стоянов завърши на пето място в категория до 60 кг. в свободния стил на европейския младежки олимпийски фестивал, който се провежда в Баку. Талантът ни в борбата стигна полуфиналите в турнира, но там беше спрян от представителя на домакините Сабир Дафаров. В битката за бронза Стоянов загуби от беларусина Храмика с 3:7 точки и остана пети.

Теодор Георгиев се нареди 16-ти в категория до 60 кг., но при класиците.

Днес участието си започват още трима родни борци. Валентин Илиев пръв стартира от нашите. Той загуби схватката на 1/8-финалите от турчина Топ и ще се надява, представителя на южната ни съседка да стигне финала, за да го изтегли в репешажите за бронза.

В зала „Хейдар Алиев“ в азербайджанската столица Баку започва и борбата за медали и при девойките. Айлин  Ахмедова от клуб „Олимпиец“, Търговище започва от 1/8-финалната фаза. Там тя ще срещне украинска състезателка. В категория до 57 кг. Християна Димитрова ще има за съперничка представителка на Литва.

Европейският младежки олимпийски фестивал, домакин на който е столицата на Азербайджан-Баку се провежда от 20 до 28 юли.