Начало Борба Иво Ангелов обяви край на кариерата си
0

Иво Ангелов обяви край на кариерата си

Иво Ангелов обяви край на кариерата си
0

Един от най-успешните български борци за този век – Иво Ангелов окончателно обяви край на кариерата си. 37-годишният перничанин, който се оттегли от националния отбор през пролетта на 2021-а, когато не успя да спечели квота за Игрите в Токио, изигра последния си мач на тепиха.

Това стана на държавното първенство във Велико Търново. Там Ангелов спечели бронзов медал в категория до 63 килограма с технически туш 15:6 над Мирослав Емилов, като бе бурно аплодиран от присъстващите в залата, включително множество легенди и зрители. Иво бе дълги години лидер на националния ни отбор в класическия стил. Той стана Спортист на годината през 2013-а, когато спечели световна и европейска титла!

Това беше последното ми състезание. От една страна исках да приключа с успех кариерата си, а и да помогна на моя клуб „Миньор“ (Перник). Няма тъга. Има други предизвикателства, които са пред мен. Единствено съжалявам, че не успях да спечеля медал от олимпиада“, призна Иво Ангелов.

В дългата си кариера Ангелов има спечелени 8 отличия за България от големи първенства. В момента 37-годишният шампион оглавява клуб „Миньор“ (Перник) и е амбициран да развива борбата в родния си град.

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg