Начало ММА Чимаев с ултиматум към Белал заради знамето на Палестина

Чимаев с ултиматум към Белал заради знамето на Палестина

Чимаев с ултиматум към Белал заради знамето на Палестина
0

Звездата на UFC в полусредна и средна категория – Хамзат Чимаев, направи противоречив коментар относно колегата си Белал Мохамед.

Шведът с руски корени отправи покана на Белал за двубой през есента, но условието, което „Борз“ постави на Мохамед бе свързано с корените на американския боец.

Хамзат изрази пълна готовност да се бие с Мохамед, но само ако роденият в Чикаго боец не развява знамето на Палестина. Белал е американски гражданин, но родителите му са палестинци.

Мохамед, който спечели 7 от последните си 8 срещи, изрази съгласие да се бие с Чимаев, но отговори, че ще донесе две знамена на Палестина, за да може и двамата да представляват западноазиатската държава.

Чимаев не един и два пъти е показвал съпричастност и любов към Палестина, като е важно да се отбележи, че позицията му е продиктувано от нежеланието му да се бие срещу палестински представител.

В крайна сметка двамата си обещаха да се бият на 22-ри октомври в Абу Даби, когато ще се проведе галавечерта UFC 281.

Самият Хамзат явно не следи новините около UFC, тъй като преди няколко седмици самият Дейна Уайт заяви, че се забранява на бойците да излизат към Октагона със флаговете на държавите им.