Начало Борба Кирил Милов мечтае за Световна титла

Кирил Милов мечтае за Световна титла

Кирил Милов мечтае за Световна титла
0

Кирил Милов е уверен, че непрестанният труд рано или късно ще даде резултат и българският национал ще стигне до световната титла по борба класически стил.

През тази година той остана на второ място, но спечели злато на европейското първенство и бе избран за най-добър състезател за 2022 от федерацията

Федерацията по борба отбелязва 90 години. Наско Сираков със силна реч

„Доста добре премина годината, но можеше и по-добре. Много исках титлата на световното, но допуснах глупава грешка и загубих финала. Това няма да ме спре, продължавам да се трудя и вярвам, че някой ден ще стана световен шампион“, заяви Милов след церемонията по награждаване.

На финала в категория до 97 кг в Белград, Милов отстъпи с 1:5 срещу живата легенда Артур Алексанян. Арменецът е олимпийски златен медалист от Рио, вицешампион от Токио, четирикратен световен и петкратен европейски първенец. Той ще бъде най-големият съперник на българина и през следващата година, а най-вероятно и в Париж 2024.

„Видях, че няма човек, който не може да бъде надвит. Просто трябва да изчистя грешките и когато се боря с толкова опитен борец, да бъда с крачка пред него“, продължи Милов.

Българският национал добави, че подготовката за предолимпийската 2023 вече е стартирала.

„Вече започвам да тренирам малко повече. Имахме малко почивка след световното и успяхме да се отпуснем психически. Надявам се следващата година да бъде малко по-успешна от миналата. Първо имаме европейско първенство, а след това е и квалификацията за Олимпиадата“, каза още той.

Първата квалификация за Париж 2024 e световното първенство в Белград, което започва на 16 септември.

„На световното първенство преди Токио 2020 бях с гнойна ангина и 39 градуса температура. Свалих 5 кг за три дни, но това не ме спря да опитам. Дадох максимума от себе си, но възможностите ми бяха по-ниски. Класирах се 2 месеца преди Олимпиадата и нямах много време за подготовка. Надявам се този път да взема квота още в началото“, завърши Милов.

тагове: