Начало Борба Кирил Милов тренира с олимпийски първенец

Кирил Милов тренира с олимпийски първенец

Кирил Милов тренира с олимпийски първенец
0

Олимпийският шампион от Рио 2016 Артур Алексанян помага на Кирил Милов в подготовката на лагера на класиците в Ереван (Армения). Двамата са в една категория до 97 кг и често тренират заедно в олимпийската база на домакините. 

Арменецът е един от най-титулованите в своята категория, като зад гърба си има три световни титли и 4 златни медала от европейски първенства. Активът на 22-годишния Милов е доста по-скромен – сребро от световното в дебюта му при мъжете, както и от Евро 2019. И двата пъти роденият в Дупница талант загуби от руснака Муса Евлоев и сега се надява тренировките с олимпийския шампион да му помогнат да усъвършенства арсенала си от хватки, за да преодолее и шампиона на Русия. На мондиала в Будапеща през 2018-а Милов влезе в топ 3 на най-добрите хвърляния на шампионата.

„Бронзовият“ от световното и европейското Айк Мнацаканян също се подготвя с призьор от големи първенства – Арсен Джулфалакян, световен и европейски шампион, втори от олимпиадата Лондон 2012.

Старши треньорът на „трикольорите“ Армен Назарян, пък се радва на особена почит от страна на домакините. Въпреки че имат доста медалисти от големи първенства в състава си, арменците не пропуснаха възможността да вземат ценни наставления от двукратния олимпийски златен медалист.

www.bul-wrestling.org

Освен с националите на Армения, отборът ни тренира и с тима на Швейцария. В свободното време домакините заведоха борците ни в голяма пекарна, където им показаха как се меси традиционния арменски хляб.

Националите ще останат на лагер в Армения до 24 май.

Източник: www.bul-wrestling.org

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.