Начало Борба Класиците се прибраха с два медала. Назарян: Можем още!

Класиците се прибраха с два медала. Назарян: Можем още!

Класиците се прибраха с два медала. Назарян: Можем още!
0

Той е само на 21 години, но се превърна в сензацията на завършилото световното първенство за мъже в Будапеща, Унгария. Кирил Милов! Националът стигна до финал в категория до 97 килограма на класическия стил и още при дебютното си участие при мъжете на такъв шампионат си тръгна със сребро.

„Никога не съм вярвал, че на 21 години ще стигна финал при мъжете. Благодаря на треньорския щаб, че ми даде възможност да участвам. Благодаря на федерацията и на Спортното министерство, които ни осигуриха всички условия за пълноценна подготовка“, коментира Милов при завръщането си в България. С успеха, който постигна, той иска да мотивира и други млади състезатели в този спорт. „На младите искам да кажа да не спират да мечтаят, а успехите ще дойдат рано или късно“, съветва роденият в Дупница борец.

С бронз се прибра и абсолютният дебютант за България Айк Мнацканян. Арменецът близо година е у нас и тренира с националния ни отбор, но едва в навечерието на първенството получи наш паспорт и дебютира на шампионата с бронз. А преди това нямаше нито една изява на международния тепих. Признава, че в България много му харесва и благодари на съотборниците си, треньорския щаб за подкрепата, както и на бизнесмена Гриша Ганчев за подкрепата. От своя страна обещава още на следващото си голямо състезание вече да спечели и златен медал.

Старши треньорът на класиците Армен Назарян посочва, че в тима има още потенциал, но е необходимо време младите да натрупат опит. Според него някои пък не са успели да реализират възможностите си.