Начало Други Световният таекуондо елит идва в България
0

Световният таекуондо елит идва в България

Световният таекуондо елит идва в България
0

В Манчестър се проведе ежегодното събрание на Световната таекуондо федерация. Огромна чест бе оказана на България с решението следващата Генерална асамблея да се проведе у нас през 2020 г. по време на домакинството ни на Световното първенство. Президентът на Световната таекуондо федерация д-р Чо е убеден, че България ще се справи добре.

Четирима български представители бяха поканени на събранието – освен президентът на БФТ Слави Бинев, присъстваха и вицепрезидентът Димитър Михайлов, председателят на научното звено Димитър Аврамов и членът на УС Виолета Иванова.

Друга добра новина е, че квалификациите за наближаващите олимпийски игри през 2020 ще се проведат през април следващата година, което ще даде шанс на състезателите ни да си осигурят директна квота за участие на Олимпийските игри.

Въпросът, който повдигна най-много дискусии по време на Общото събрание, бе относно отношенията с Kukkiwon и издаването на дипломи за черни колани. Председателят на отдела по развитие представи доклад, който канализира изпитите за черни колани единствено през националните федерации, поради зачестилите случаи на злоупотреба.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.