Начало Борба Колежанин спечели шампионата на САЩ по борба въпреки тежка травма

Колежанин спечели шампионата на САЩ по борба въпреки тежка травма

Колежанин спечели шампионата на САЩ по борба въпреки тежка травма
0

Бойните спортове и борбата в частност не са за всеки.

Поредното доказателство за това дойде на провелото се колежанско първенство по борба в САЩ. Най-голямото спортно събитие зад океана отново роди спортни герои, но всички те останаха в сянката на националния шампион в категория до 56.6 кг – Спенсър Лий.

22-годишният състезател на Университета в Айова завоюва третата си национална титла, помагайки по този начин на отбора си да грабне и първото място в отборното класиране.

Третото му злато със сигурност ще се помни дълго, имайки предвид обстоятелствата, при които го спечели. След победата си на финала в неделя с 7:0, свободнякът разкри, че преди 8 дни е скъсал напълно предна кръстна връзка на коляното си.

Не исках да казвам на никого, но скъсах предна кръстна връзка на коляното си„, сподели след убедителното си представяне борецът.

Каквото-такова. Не исках да се оправдавам с това, майната им на оправданията. Те са за женчовците„, допълни Лий.

Златното момче на Айова се намира в умопомрачителна серия от 35 поредни победи, в които е отбелязал 430 точки и е допуснал едва 40.

Победата в колежанското първенство му дава право на участие в олимпийските пресявки на САЩ, но националният шампион сподели, че все още не знае дали ще може да участва.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.