Начало ММА Уитакър счупил ръката на Каноние с първия си ритник

Уитакър счупил ръката на Каноние с първия си ритник

Уитакър счупил ръката на Каноние с първия си ритник
0

Главното подгряващо събитие на UFC 254 противопостави Робърт Уитакър и Джаред Каноние.

Битката бе очаквана с голям интерес, защото победата означаваше двубой с шампиона и в двата случая. Двамата бойци не оставиха нищо в резервоара и предложиха истинско зрелище на феновете, но в крайна сметка победителят можеше да бъде само един и това заслужено бе новозеландецът.

Редица фенове и експерти останаха разочаровани от представянето на 36-годишния Каноние, който търсеше своята 4-та поредна победа.

След края на двубоя, американецът призна, че представянето му е било лимитирано, защото е получил счупване на ръката още в първия рунд.

Мачът не се разви по план, но оставам доволен от боя и от всичко около него. Робърт счупи лакътната ми кост още с първия ритник, който ми нанесе. След това не успях да намеря ритъма си и не направих нужните корекции, за да взема победата. Затова приемам загубата с високо вдигната глава„, написа Каноние, който не пропусна да поздрави съперника си от събота.

Все още не е ясно колко време ще е нужно на „Горилата убиец“, за да се върне в Октагона, но евентуална операция може да го извади от игра поне до март месец.