Начало Борба Легендарни бойци посетиха унищожения най-голям самолет в света (СНИМКИ)

Легендарни бойци посетиха унищожения най-голям самолет в света (СНИМКИ)

Легендарни бойци посетиха унищожения най-голям самолет в света (СНИМКИ)
0

Двама от най-добрите украински спортисти в последните години – борецът Жан Беленюк и ММА-боецът Ярослав Амосов посетиха международното летище „Антонов“, където се намират останките от унищожения във военния конфликт с Русия, най-голям самолет в света – „Ан-225 Мрия“.

Двамата страхотни спортисти воюват за страната си, въпреки възможността да избягат.

„Вчера (03.04) в Гостемел, близо до авариралия един от най-големите самолети в света АН-225 „Мечта“, срещнах гордостта на украинския спорт, първия и единствен досега украински шампион в „Белатор“ Ярослав Амосов! Самият той е от Ирпен, брани родния си град от първите дни! Достоен пример за шампион, който разбира колко е важно да бъдеш там в най-критичните моменти! Знаете ли, сега силата на страната ни е в хората, които са обединени от една кауза и една борба – борбата за страната ни и нашето бъдеще! То е в хора, чийто потенциал е способен да прави най-уникалните неща и да показва най-добри резултати! Както уместно беше казано: „Възможно е да унищожиш самолет, но е невъзможно да унищожиш мечта!” Ще победим и ще построим още по-голям самолет“, написа Беленюк в профила си в Instagram.

Беленюк е единственият олимпийски шампион за Украйна от Игрите в Токио. Това той стори в категория до 85 кг в класическия стил ( Украйна взе общо 19 медала, сред които още 6 сребърни и 12 бронзови). Това беше второ отличие за него след среброто в категория до 85 кг. преди 6 години – от Игрите в Рио де Жанейро. Беленюк е и двукратен световен и трикратен европейски шампион, а в кариерата си има и злато от Европейските игри, които се проведоха в Минск, Беларус през 2019 година.

Амосов, от своя страна, е първият шампион (полусредна категория) на своята страна в една от най-известните ММА вериги в цял свят – „Белатор“. Той няма загуба в професионалната си кариера в смесените бойни изкуства. Спечелил е 26 срещи от 26 в ММА. Цели 19 от тях е постигнал преди финалния гонг (9 с нокаут и 10 след събмишън). Амосов е част от „Белатор“ от 2018 година като за този период спечели 7 поредни двубоя, а в последният – срещу Дъглас Лима през миналия юни, стигна до титлата на организацията.