Начало Борба Магамаев с шанс за медал от европейското по борба

Магамаев с шанс за медал от европейското по борба

Магамаев с шанс за медал от европейското по борба
0

Натурализираният български национал по борба в свободен стил, Ахмед Магамаев, си заслужи място на малкия финал в категория до 86 килограма на европейското първенство по борба за мъже и жени в Рим. Той записа две победи на репешажите днес и си осигури място в сблъсъците за медали по-късно тази вечер.

Магамаев надви Абубакар Абакаров от Азербейджан в изключително оспорван сблъсък, който завърши с резултат 4-4, но тъй като националът ни отбеляза последен, бе определен за победител. След това Ахмед пребори Радослав Марциенкиевич от Полша с 4-1 точки. Днес след 19:00 Магамев ще спори с Борис Макоев от Словакия за бронзовото отличие.

По-рано днес и Владимир Дубов участва в слъсък репешаж в категория до 61 килограма. За съжаление, състезателят ни бе отрстранен от представителя на гърция Георгиос Пелидис с резултат 8-2.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".